Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Zaboravite na parket i laminat, vreme je za pločice za dnevnu sobu

Zaboravite na parket i laminat, vreme je za pločice za dnevnu sobu

Ukoliko želite da prostor u kome živite izgleda moderno, prva stvar koja definitivno mora da se uradi jeste da se fokus sa tradicionalnih rešenja premesti na novine u svetu dizajna.

To može da znači – očekujte neočekivano, kao što su, na primer, u jednom trenutku bile pločice za dnevnu sobu. U stambenom prostoru nekada rezervisane samo za kuhinju i kupatilo, danas se mogu videti i u svim ostalim prostorijama gde su nekada bile potpuno nezamislive. I ne samo da se mogu videti, nego prostorije moderan i luksuzan izgled često duguju baš njima.    

Kako izabrati podne pločice za dnevnu sobu

Vrlo je važno po kakvoj podlozi hodate, naročito kada se nakon napornog dana izujete i želite da se opustite u čarima svog doma. Iako bi mnoge pomen pločica asocirao na hladnoću, a neke i na klizanje dece po stanu, to je samo usled nedovoljne informisanosti o tome kakve sve pločice postoje. Podne pločice za dnevnu sobu su savršene za postavljanje podnog grejanja, što nije komplikovana procedura, tako da se slobodno može uživati u leškarenju po podu i igranju sa decom, i sve to bez kućnih papuča i čarapa. Pločice se, pored toga, najčešće biraju po materijalu od koga su napravljene, zatim po obliku i dimenzijama, i naravno, po dezenu i šarama. 

Zidne pločice za dnevnu sobu – zašto da ne!

Pored tapeta, prirodnog ili veštačkog kamena i drugih podloga koje se na zidovima mogu naći, opet su se teško mogle zamisliti pločice u toj dekorativnoj ulozi. I ponovo greška. Kako se zidne pločice za dnevnu sobu prave sa određenom interesantnom teksturom, to može dati nezaboravan utisak. To su uglavnom pločice koje su manjih dimenzija nego podne, a kombinuju se i slažu kao mozaik. Pri tome, uglavnom se vodi računa da se uklope i sa podnim pločicama. 

Zbog čega izabrati granitne pločice za dnevnu sobu

Granitne pločice su simbol izdržljivosti, pa se zato one preporučuju onda kada želite da svoj dom oplemenite nečim što je tako kvalitetno i sofisticirano izgleda. Ukoliko želite da postavite pločice u dnevnom boravku, a da izgledaju toplo kao što izgleda parket, biraju se granitne pločice za dnevnu sobu, koje prilično verodostojno stvaraju utisak da je u pitanju drvo, a ne pločica. Dakle, vizuelni izgled i kvalitet – dve najjače strane granitnih pločica.

Za pločice u dnevnoj sobi iskustva govore samo pozitivno

Pločice u dnevnom boravku nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa različitim stilovima i nameštajem. Pozitivna iskustva onih koji su se odlučili da dnevnu sobu oplemene pločicama odnose se najpre na to što su izuzerno zahvalne i jednostavne za održavanje, zatim što su izuzetno izdržljive i ne habaju se kao parket, laminat ili brodski pod. Kada su u pitanju pločice u dnevnoj sobi iskustva višečlanih porodica sa najbolje govore u prilog njima. Naime, stalno prljanje i prosipanje, kao i gomile prašine svakodnevica su u tim situacijama, pa mnogo olakšava ako imate podlogu koja se lako čisti. Iz kog god razloga da se odlučite za njih, salon keramike koji ima veliki izbor pločica Alvos iz Beograda sigurno će imati ono što ste zamislili.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing