Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Najbolje kombinacije pločica za kupatilo – moderan izbor savremenog prostora

Najbolje kombinacije pločica za kupatilo – moderan izbor savremenog prostora

Savremen koncept uređenja menja izgled i vrstu obloga za kupatilo pa se dobijaju revolucionarne kombinacije za prelep i atraktivan izgled svakog kupatila.

Među najčešćim izborom su keramičke i granitne pločice, a one mogu biti u imitaciji različitih materijala ili veličina, od mozaik pločica pa do onih koji pokrivaju i po nekoliko kvadrata odjednom.

Mogućnosti su brojne, a mi smo za vas kombinovali neke od najtraženijih vrsta koje će pomoći da lakše pronađete najbolju kombinaciju za svoje kupatilo.

Kako uklopiti pločice u kupatilu – opšti saveti za odabir najbolje kombinacije

Od kombinacije pločica za kupatilo zavisi puno toga. One se ne menjaju često, a doprinose estetici jednog prostora. Zato bi trebalo pratiti neke opšte savete u izboru boja i veličina pa da i kupatilo, ali i ostatak prostora izgleda odlično.

Svetle pločice čine prostor većim, kao i one manjih dimenzija. Zbog toga bi o veličinama i bojama trebalo na prvom mestu voditi računa, a da se detaljima i jarkim bojama osveži izgled.

Laserski sečene pločice se uklapaju tako da nemaju fugne i vrlo su popularne za kreiranje jedne veće celine. Ovakav izbor je odličan i za podne i za zidne pločice i odgovaraće kao obloga koja nema prelaze.

Kada znate osnovne razlike, sledi odabir izgleda i vrste.

Najtraženije vrste i kombinacije pločica za kupatilo

Kada posetite salon za opremanje kupatila pronaći ćete na desetine vrsta i još toliko boja i dezena pa se sasvim sigurno pronaći najbolje za svako kupatilo. Postoje modeli koji su traženiji, a evo i šta oni donose:

Heksagon pločice

Najpopularniji oblik pločica već nekoliko sezona jesu heksagon pločice, različitih dimenzija i šema postavljanja.

Šestougaoni oblik i različite dimenzije donose potpunu revoluciju među podnim i zidnim oblogama i gde su pronašle primenu.

U zavisnosti od dimenzija kupatila i vaših želja, najčešće se šareni motivi postavljaju na zidove kupatila, a umirujuće nijanse i jednobojne keramičke pločice na pod. Mi vam predlažemo da napravite obrnutu kombinaciju za jedinstvenu izgled i lepotu savremeno uređenog kupatila.

Mozaik pločice za kupatilo – kao detalj ili mnogo više od toga

Mozaik pločice su se dugo vremena koristile samo kao dodatak zidnim pločicama i služile su kao dekoracija i ukrašavanje.

Ako vas zanima kako uklopiti pločice u kupatilu, mozaik pločice će vam dati puno ideja. Slično je i kao sa heksagon oblikom, mogu biti dekoracija ili pokrivati sve zidove, jedan zid ili pod.

Da bi se istakla njihova lepota, predlažemo da odaberete mozaik kao zidne pločice i to jačih boja, a podne granitne pločice u boji betona ili kamena kao neutralne nijanse koje se odlično slažu sa gotovo svim izborima. Ipak, odluka je samo vaša.

Pločice imitacija drveta – topli tonovi unutar svakog kupatila

Ova vrsta je jedna od najzastupljenijih podnih obloga, a savremene pločice imitacija drveta izgledaju kao pravi drveni pod pa kupatila dobijaju transformaciju izgleda gde više izgledaju kao jedna soba, nego kupaonica i toalet.

Granitne i keramičke pločice u boji kamena će odlično izgledati uz ovaj model, ali i one koje su imitacija mermera. U principu svi zemljani tonovi i drugi prirodni materijali su pun pogodak

Granitne pločice – vrhunska klasa i neprolazna elegancija

Granitne pločice imaju veliku otpornost na vlagu i oštećenja pa će te sa njima imati savršen izgled i podnih i zidnih obloga.

Proizvode se kao imitacija drveta i drugih materijala, u raznim dimenzijama i bojama, a višu cenu opravdavaju kvalitetom i trajnošću.

Birajte ih kao podne obloge u zemljanim tonovima i kombinujte heksagon pločice koje imaju neobičan izgled, a to je samo jedna od varijanti koja vas može „kupiti“.

Uvek aktuelne keramičke pločice

Keramičke pločice su ipak najčešći izbor zbog odličnog odnosa cene i kvaliteta. Mogu biti mat i sjajne, laserski sečene ili klasične, proizvode se u ogromnom broju boja i vrsta, dimenzija i šara…

Pošto su sada „in“ prirodni materijali i njihove imitacije, predlažemo da prilikom biranja idealne kombinacije pločica za kupatilo, keramičke pločice budu zidne imitacija kamena, a podne granitne imitacija drveta.

Ovakvi izbori imaju neprolaznu lepotu i izgledaće luksuzno i moderno i kroz nekoliko decenija, baš kao i danas. 

Pločice za kupatilo predstavljaju pravi primer kako igra boja i oblika može da od jednog običnog prostora napravi prostranu i prijatnu prostoriju. Upravo zbog toga odvojite dovoljno vremena za sagledavanje ponude i pronalazak najboljih pločica jer će vas služiti nekoliko decenija.

U tome vam svakako može pomoći salon keramike Alvos, mesto dobrog izbora svih vrsta pločica za kupatilo i kupatilske opreme. Iskoristite pomoć i savete njihovih stručnih prodavaca i neka vaše kupatilo zablista novim sjajem.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing