Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kako da znamo da smo odabrali najbolje pločice za terasu

Kako da znamo da smo odabrali najbolje pločice za terasu

Leto, cveće, udobna stolica, osvežavajući napitak, društvo, prigušeno osvetljenje... E, to je odmor. I to bez kofera i putovanja, već na vašoj terasi. To je kutak koji neizmerno znači i koji može biti savršeni beg od dosadne svakodnevice. Kako je urediti? Pustite pre svega mašti na volju, poslušajte tu i tamo koji savet stručnjaka i prijatelja, i napravite oazu po svojoj meri. Ideje za uređenje terase su bezgranične, ali kao i kod svakog uređenja mora se krenuti od osnove, a to su, u slučaju terase, pločice.

Kada ste se odlučili da terasu, za razliku od mnogih, ne pretvorite u ostavu time što ćete je zastakliti i uskratiti joj primarnu namenu, treba razmisliti o podnim oblogama. Naime, na terase se najčešće postavljaju pločice, i to one koje su otpornije na spoljašnje uticaje, a koje s druge strane izgledaju atraktivno i moderno.

Kakve sve pločice za terasu postoje

Pločice za terasu, kao i sve spoljašnje pločice, važne su i u funkcionalnom i u estetskom smislu. Za tu namenu koriste se keramičke i granitne pločice. U pogledu materijala od kojih su napravljene, držite se toga da pločice budu dobrog kvaliteta. Nećete ih valjda menjati svake godine. Naravno, cena jeste ono što najviše diktira izbor, ali budite sigurni da se više isplati da se jednom kupi kako treba, pa makar i koštalo nešto više.

Najvažniji saveti za spoljne pločice

Postoji nekoliko stvari na koje obavezno morate obratiti pažnju prilikom izbora pločica za terasu. Pre svega, treba da budu otporne na hladnoću. Bez obzira na to koliko su zime poslednjih godina bile blage, uvek imamo neki period debelog minusa. Da ne bi došlo do pucanja i odvajanja pločica u tim uslovima, potrebno je uraditi kvalitetno lepljenje i izabrati izdržljive pločice. A koliko puta vam se desilo da se okliznete na mokrim pločicama? Nijednom, ukoliko ste na terasu postavili pločice čija je površina gruba, što  sprečava klizanje i garantuje bezbednost.

Keramičke pločice za terase

Keramika je najzastupljeniji materijal kada je reč o pločicama na našem tržištu. Razlozi su jednostavni: gotovo neograničen izbor boja, dezena i veličina. Pogodne su za uređivanje gotovo svih prostora, i spoljašnjeg i unutrašnjeg. Često se rade u dezenima koji podsećaju na drvo ili mermer, te se uopšte ne stiče utisak da su u pitanju pločice. Mnogo su lakše za održavanje od bilo koje druge podne obloge, o izdržljivosti da i ne govorimo. Nema im premca za bilo koje prostorije koje su prometne i često se koriste.

Dizajn pločica za terase

Kako će izgledati pločice na vašoj terasi zavisi samo od vašeg ukusa. Razmislite u kakvom okruženju zaista uživate i time se vodite u osmišljavanju izgleda terase. Ne morate uklapati sa enterijerom, neka izlazak na terasu bude kao da ste kročili u neki drugi svet.  Široku paletu boja, dizajn koji se kreće od dekorativnog, preko modernog i retro, do klasičnog, kao što su drvo i kamen, sve to možete naći u firmi Alvos. Ona nudi mnoštvo različitih keramičkih pločica koje će ambijent vaše terase učiniti jedinstvenim i upečatljivim. Više o njihovim proizvodima možete pogledati na sledećem linku- https://www.alvos.rs/category/plocice/1/

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing