Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Kako da znamo da smo izabrali pravi dezen pločica za hodnik?

Kako da znamo da smo izabrali pravi dezen pločica za hodnik?

Hodnik ili predsoblje predstavlja neizostavni deo stana ili kuće, koji služi pretežno za odlaganje obuće, jakni, kaputa i stvari koje nosimo skoro svakog dana. Osim toga, navedeni prostor predstavlja prvu prostoriju u koju ulazimo i ostavljamo većinu prljavštine koju unosimo spolja.

Iako se pri adaptaciji životnog prostora, više pažnje posvećuje ostalim prostorijama, uređenje hodnika je podjednako važno, pa se pri izboru materijala koji ćete koristiti za njega, treba pravovremeno informisati i napraviti odgovarajući izbor. 

Većina ljudi neopravdano od predsoblja pravi ostavu za odlaganje bespotrebnih stvari i predmeta, pa celokupni enterijer izgleda poprilično neuredno i odaje utisak nemarnosti ukućana. Svaki gost koji uđe u vaš dom, prvo primeti upravo ovaj deo vašeg stana, pa na osnovu toga može formirati i mišljenje o vama i vašoj porodici. Iz tog razloga, uredite svoj životni prostor tako da bude podjednako lep, ali i funkcionalan, a isti kriterijum primenite i za hodnik. 

Od raznolikog izbora materijala koji se koristi prilikom renoviranja prostora, pločice za hodnik pokazale su se najpraktičnijim, najmanje zahtevnim za održavanje i najpogodnijim za uklapanje sa ostatkom enterijera. Veliki izbor boja, dezena i kvaliteta pločica nudi vam široke mogućnosti da budete kreativni i maštoviti. Ukoliko vam treba pomoć oko ideja uređenja i izbora pločica za hodnik, u nastavku teksta iznećemo nekoliko predloga.  

Podne pločice za hodnik – najlakše održavanje čistoće vašeg doma

Već smo napomenuli da predsoblje predstavlja ulaz u vaš dom, gde odlažete korišćene stvari i unosite najveći deo nečistoća koje donosite svojom obućom. Iz tog razloga, redovno čišćenje i održavanje je neminovno. Zato se i nameće pitanje koji materijal je najbolje koristiti za oblaganje podova, pa su pločice za hodnik i u ovom slučaju preuzele primat.

Podne pločice za hodnik, osim što su idealne za jednostavno održavanje, napravljene su tako da budu izdržljive na različite promene temperatura, kao i vlage, naročito tokom zimskih meseci, kada se mokrim čizmama unosi velika količina snega u kuću. 

Dezeni za pločice su raznovrsni, kao i same dimenzije pločica, a izbor zavisi od vaših afiniteta. Uglavnom se za podne pločice postavljaju one većih dimenzija u odnosu na zidne, pa ukoliko vam je predsoblje veliko, možete se komotno „igrati“ i smelijim bojama i šarama. Male hodnike možete vizuelno proširiti svetlijim nijansama pločica. 

Za koji se tip pločica opredeliti – keramičke ili granitne pločice za hodnik?  

Na tržištu postoje različiti tipovi pločica, a izbor prvenstveno zavisi od mesta i namene gde se one postavljaju. Ukoliko ih koristite za oblaganje podova, imajte na umu da je izloženost mehaničkom pritisku i habanju uvećana, pa su najidealnija rešenja upravo granitne pločice za hodnik. One se mogu koristiti kako za oblaganje hodnika, tako i za unutrašnje i spoljašnje stepenište, ali i terase i dvorišta, zahvaljujući otpornijoj i hrapavijoj površini koja onemogućava klizanje. 

Zidne pločice za hodnik – jednostavna, a lepa rešenja uređenja unutrašnjosti vašeg doma

Zidne pločice za hodnik, za razliku od podnih granitnih, mogu biti izrađene i od keramike sa visokim sjajem. Njihova uloga je prvenstveno estetska, jer vam omogućava da unesete više vedrine, boja i kreativnosti u svoje predsoblje. Kombinacija pločica sa nameštajem i zidnom dekoracijom može upotpuniti vaš prostor i učiniti ga jedinstvenim i originalnim. 

Kako ne biste trošili svoje dragoceno vreme, veliki izbor veoma lepih modela podnih i zidnih pločica za hodnik možete pronaći na jednom mestu – u salonu keramike Alvos, koji je svojim trajanjem dokazao da su dobar kvalitet i uslužnost provereni recept za zadovoljne kupce. 

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing