Salon keramike Alvos - Sve za kupatilo
Ideje za unutrašnje stepenice – kako ih transformisati u nešto fantastično!

Ideje za unutrašnje stepenice – kako ih transformisati u nešto fantastično!

Često se zaboravlja da je unutrašnje stepenište integralni deo kuće i da i njima treba posvetiti pažnju pri uređenju. Zaboravite tepihe i drvo, i odaberite pločice za unutrašnje stepenište kao najbolji način njihovog oblaganja i dekoracije.  

Unutrašnje stepenice u kući – važan deo svakog doma

Unutrašnje stepenice u kući prave se od različitih materijala i oblika. Najčuvenije su klasične zidane, četvrtaste, poluoble, kružne… projektuju se najčešće sa standardnom visinom stepenika i gazištima, mada se taj odnos često menja po želi vlasnika. Pločice za unutrašnje stepenice su dobar izbor za njihovo završno oblaganje čime se sprečava propadanje gazišta, ali i daje poseban estetski element. Lako se čiste, lako održavaju i neće se promeniti ni uz višedecenijsko korišćenje. Ako odaberete da postavite pločice za unutrašnje stepenice u kući, onda posetite firmu Alvos koja pored vrhunskih keramičkih pločica ima i najkvalitetniji lepak za pločice

  • onaj koji omogućava lepljenje pločice na pločicu ili drugu neupijajuću površinu, 
  • rad u hladnom prostoru, 
  • duže vreme do stezanja
  • lepak za mozaik…

Pored pločica i lepka, kupite i fug masu tako da imate sve vrhunske materijale spremne za lepljenje!

Kako odabrati idealne pločice za unutrašnje stepenište?

Keramičke pločice su najbolje za podno oblaganje stepeništa jer su izdržljive i dolaze u raznim veličinama. Prilikom kupovine mora se pažljivo birati vrsta pa treba naglasiti na kojoj površini se postavljaju. Potrebno je odabrati podne pločice za unutrašnje stepenište jer su zidne dosta tanje i nikada ne mogu biti izdržljive kao one po kojima se gazi. Za stepenište se biraju oni modeli koji su hrapaviji i stavljaju se na gazišta da bi sprečili klizanje, a glatke pločice za deo uz zid ili uspravno na svakoj stepenici, radi dekoracije. Da bi efekat bio najbolji, na stepenicama se pločice postavljaju bez fugni ili uz što manji razmak tako da stepenice budu jedna celina. Gerovanjem se uklapaju fenomenalno čak i na ivicama pa nije potrebno da postavljati lajsne na ivice i narušavati lepotu pločica.

Unutrašnje stepenice za mali prostor

Podne i zidne pločice za unutrašnje stepenište se proizvode u raznim bojama, dezenima, mat i sjajne… sve je stvar ukusa, ali dobro je znati da krupne šare i tamne boje smanjuju prostor, a svetle pločice i neutralni tonovi čine da prostor izgleda veći. Stepeništa najčešće nemaju jak izvor prirodnog svetla, a takav je slučaj i za unutrašnje stepenice za mali prostor. Pločice mogu da pomognu da pomognu u uređenju i učine da prostor deluje svelije.  Ako vas ne zanimaju potpuno svetle pločice za unutrašnje stepenište, napravite kompromis i kombinujte dve boje. Na gazišta postavite svelije, a na vertikalne delove efektnije boje i zanimljive nijanse. Još jedna opcija je da se vertikalne stepenice uz zid urade u neki jačim bojama, a da stepenice budu u neutralnoj boji. Konačan odabir će zavisiti od toga šta vam je to što je vama lepo i kako želite da sve konačno izgleda. Ako se izabere dobra kombinacija, unutrašnje stepenice za mali prostor će izgledati prostranije, a lepak za pločice je tu da one podnesu pritisak, vodu i hemikalije bez njihovog pomeranja i ispadanja. Sa modernim pločicama unutrašnje stepenište će izgledati i lepo i biti funkcionalno, a vama izmamiti osmeh kada god budete prolazili njime. Kontaktirajte firmu sa iskustvom i kupite najbolje pločice i lepak za svoj dom.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing